Tervetuloa!

20_aon_eka_vuosikokous.jpg

ao_logo.gif
 Kuva AO:n ensimmäisestä vuosikokouksesta.

Hyvät ammatilliset opettajat, kutsuvieraat ja muut!

Koko 2000- luvun ovat ammatilliset opettajat suunnitelleet ammatillisten yhdistysten yhdistämistä. 2010 perustettiin  "Kolikko"- työryhmä  - siihen kuuluivat valtakunnallisista yhdistyksistä Ammatillisten oppilaitosten opettajayhdistyksen , Luonnonvara-alojen opettajayhdistyksen ja Sosiaali- ja terveysalan opettajyhdistyksen  puheenjohtajistot hallituksineen . Työryhmän työn perusteella perustettiin Ammatilliset opettajat  AO ry. Ensimmäinen vvuosikokous oli marraskuussa 2011. AO ry. aloitti toimintansa 1.1.2012.

Ammatilliset opettajat ry:n tavoitteena on tehostaa ammatillisten opettajien edunvalvonta- ja vaikuttamismahdollisuuksia, yhdenmukaistaa ja kehittää virka- ja työehtosopimuksia, nostaa ammatillisten opettajien profiilia sekä saada uusia aktiivisia toimijoita toimintaan mukaan.

Nyt AO ry on toiminut lähes kolme vuotta. Meidän on syytä arvioida myös AO ry:n toimintaa. Missä määrin olemme tähän mennessä saavuttaneet tavoitteemme ? Olemmeko saaneet synnytettyä AO ry:n oman toimintamallin? Meidän on myös hyvä muistaa, että olemme toimineet vasta kolmisen vuotta. Uusi toimintamalli ei synny hetkessä . Se vaatii myös aikaa, pitkäjänteisyyttä ja potentiaalisen ajattelureservin laajenemista.

Tervetuloa Ammatilliset opettajat ry:n opintopäivään ja vuosikokoukseen Tampereelle 15.-16.11.2014. "Haitekista ylämummoon nääs!"

Tampereen seudun ammatilliset opettajat ry:n hallituksen puolesta
Sirkka Saarikoski
Ammatilliset opettajat ry:n varapuheenjohtaja